Diensten

3D Governance combineert praktische wijsheid met diepgaand academisch onderzoek om toezicht- en besluitvormingsprocessen, governance- en organisatiestructuren, en systemen en procedures voor interne controle te verbeteren. Onze diensten zijn gebaseerd op de unieke inzichten verkregen uit jarenlange ervaring met corporate governance vraagstukken binnen diverse juridische entiteiten.

In het hart van onze dienstverlening staat ‘praktische wijsheid’, een concept dat de basis vormt van het toekomstige proefschrift van de oprichter. Dit principe beïnvloedt onze benadering van alle vraagstukken, of ze nu gerelateerd zijn aan bestuurs- en organisatiekunde, financial management of accountancy.

Onze uitgebreide analyses en wetenschappelijke research bieden grondige inzichten in deze gebieden, waarmee we de prestaties van onze klanten in de praktijk van de bestuurskamer helpen verbeteren. Bij 3D Governance vormen praktische wijsheid en academisch inzicht de basis voor het optimaliseren van uw organisatie.

 

Diensten

Internal Governance Review

3D Governance kan u bijstaan in het creëren van een effectief en efficiënt raamwerk dat uw board processen optimaliseert. Centraal in onze aanpak staat de praktische wijsheid, waardoor wij een uniek inzicht kunnen bieden in de dynamieken van de bestuurskamer. Dit raamwerk kan bestaan uit een reglement voor de raad van commissarissen / raad van toezicht, gedetailleerd uitgewerkte profielen voor de leden van de raad en duidelijke rollen en verantwoordelijkheden. Hierbij wordt ook speciale aandacht besteed aan het ontwerpen van (proces)afspraken met betrekking tot de informatievoorziening en besluitvorming. Bij 3D Governance combineren we onze inzichten uit de praktijk en academisch onderzoek naar praktische wijsheid om u te helpen een sterker, meer veerkrachtig governance raamwerk op te bouwen. Met deze benadering kunnen wij u ondersteunen bij het bevorderen van effectieve besluitvorming en het versterken van de organisatiestructuur.

Board Evaluatie

Onderzoek wijst uit dat de effectiviteit van de raad door twee kernfactoren wordt bepaald: (i) het vermogen van de raad van commissarissen / raad van toezicht om haar 'Control & Service tasks' uit te voeren en (ii) de mate van cohesie binnen de raad. Het eerste aspect richt zich op de huidige prestaties van de raad, terwijl het tweede aspect zowel het huidige als toekomstige functioneren van de raad omvat. Bij 3D Governance geloven we in het belang van praktische wijsheid bij het aanpakken van deze uitdagingen. Deze wijsheid, ondersteund door academisch onderzoek, stelt ons in staat om effectief beide aspecten te evalueren. We bieden u diensten die verder gaan dan oppervlakkige analyse. Onze focus ligt op het ontrafelen van diepgaande inzichten om de prestaties van uw raad te verbeteren en de toegevoegde waarde die de raad kan leveren te maximaliseren. Of u nu werkt aan de huidige efficiëntie van uw raad, of u zich richt op het creëren van een solide basis voor toekomstige samenwerking, bij 3D Governance vindt u de praktische wijsheid en het academische inzicht om uw governance te verbeteren.

Stichtingen en ‘not for profit’ instellingen

Bij 3D Governance brengen we praktische wijsheid naar de wereld van stichtingen en 'not for profit' instellingen. We zijn bekend met de unieke uitdagingen en kansen waarmee bestuur-op-afstand en toezichthouders worden geconfronteerd, dankzij onze ervaring en grondige academische inzichten. We kunnen u van dienst zijn bij het efficiënt structureren van de governance binnen uw organisatie, altijd met een oog op kostenefficiëntie. Onze dienstverlening is veelzijdig en kan bestaan uit: • Het creëren van een corporate governance raamwerk dat aansluit bij de unieke behoeften en cultuur van uw organisatie. We gebruiken de principes van praktische wijsheid om een aanpak te ontwerpen die authentiek en effectief is. • Evaluatie van de raad van toezicht of 'bestuur-op-afstand', gericht op het verbeteren van de effectiviteit van het toezicht. Onze diepgaande beoordelingen zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren en om de toegevoegde waarde van toezicht te maximaliseren. • Implementatie van een risicobeheersysteem dat past bij de aard van de organisatie. Met praktische wijsheid navigeren we door complexe risicolandschappen om een systeem te creëren dat veerkracht en aanpassingsvermogen bevordert. Bij 3D Governance zetten we praktische wijsheid en academische expertise in om de governance binnen uw organisatie te versterken.

'Drama in de boardroom' nog beschikbaar bij de auteur

'Horen wat niet gezegd is, is even belangrijk als luisteren naar wat wel gezegd wordt.'Hiermee houdt Van der Starre zittende RvC-leden een mooie spiegel voor. Ik wil dit boek van harte aanbevelen aan allen die toezicht houden of dit van plan zijn!' Henk Breukink, Commissaris bij o.a. ING Groep en Hogeschool Inholland.